Proteine – când sunt recomandate pentru consum?

debrandseo

Proteine – când sunt recomandate pentru consum?

Cei mai mulţi oameni care încep să meargă la sală cred în mitul acela că prin consumul de proteine masa musculară va creşte peste noapte. Iar o dată cu acest mit a apărut şi ideea momentului perfect în care trebuie consumate. Unele persoane sunt de părere că trebuie consumate proteine imediat după trezire pe stomacul gol, alte persoane consideră că este bine să faci acest lucru înainte de antrenament. Tocmai de aceea vei vedea oameni la sală care îşi aduc produsele bazate pe proteine şi le consumă chiar în timpul antrenamentului sau imediat după. În realitate, un răspuns concret legat de momentul perfect în care trebuie consumate aceste proteine nu există. Totuşi este recomandat ca astfel de suplimente să nu fie consumate după propria judecată deoarece fiecare organism este diferit şi are nevoi diferite.

Când este optim să consumi proteine?

Consumul optim de proteine se stabileşte în funcţie de obiectivele pe care le ai, nevoi şi priorităţi. Dacă vrei să slăbeşti atunci nu trebuie să eviţi proteinele deoarece sunt macronutrienţi esenţiali pentru organism. Totodată, te protejează şi nu lasă organismul să piardă din masa musculară. Proteinele sunt recomandate pentru construirea masei musculare, menţinerea masei musculare dar şi pentru refacere.

Alt articol de blog : Camere frigorifice – cum o alegi pe cea mai bună?

proteine

Mai ales în cazul sportivilor de performanţă consumul de proteine şi carbohidraţi se concentrează în jurul antrenamentelor. Pentru mulţi oameni nu este important momentul consumului unei mese bogate în proteine sau al unui supliment. Dar atunci când practici un sport proteinele te pot ajuta să îţi menţii energia şi să te refaci mai rapid.

Alege suplimente care pot să îţi ofere beneficii pentru sănătate

Un aport proteic adecvat poate să te ajute în furnizarea de energie dar şi în procesul de slăbire prin sporirea metabilismului şi păstrarea masei musculare. Este important să ţii cont de nevoile organismului tău şi să consumi atât cât este indicat pentru a-ţi putea îndeplini obiectivele.

Dacă ai nevoie de proteine atunci vei putea găsi multe sortimente în magazinul online www.pronaturasport.ro.

Următorul articol de blog : Căzi de baie cu hidromasaj – de ce sunt benefice?

Despre autor

brandseo administrator

Lasă un răspuns

hosting romania web hosting gazduire web domenii web servere dedicate server vps